Crear una pàgina web per un lloguer vacacional

Protecció contra els correus no desitjats

December  2020

Si els formularis de contacte han estat l’opció preferida, com a mitjà per a contactar amb els gestors d’una pàgina web, ha estat perquè publicar una adreça de correu electrònic a Internet, és obrir la porta a rebre una gran quantitat de spam o correus no desitjats. És un fet, que a la xarxa hi operen rastrejadors que recorren les pàgines web, per a recollir adreces de correu electrònic, que inclouen a bases de dades, les quals són venudes, per enviar publicitat o qualsevol altre tipus de missatge amb finalitats poc lícites. O bé, utilitzen els formularis de contacte de forma automatitzada, per enviar aquests missatges no desitjats.

Si bé es cert, que una adreça electrònica a una pàgina web, es pot amagar amb una funció de Javascript, el que pot ser una bona alternativa a un formulari de contacte. Ara bé, aquests ens ofereixen l’avantatge de que abans d’enviar-se, el missatge pot ser processat pel servidor on podem implementar les següents mesures de protecció:

  1. Implementar un reCAPTCHA, per a comprovar que es tracta d’una persona. Tot i així, no és suficient, perquè hi ha rastrejadors capaços de superar aquest control.

  2. Utilitzar un servei, per comprovar que l’adreça de correu y la IP del remitent, no estiguin registrades en una base de dades, que recull la informació d’aquests spammers. La nostra recomanació seria Stop Forum Spam, però n’hi d’altres com CleanTalk o Akismet, molt utilitzat amb WordPress.

  3. La tècnica del pot de mel, en anglès Honeypot Technique, que consisteix en col·locar un camp ocult als ulls de l’usuari, però visible pels rastrejadors. De manera, que si rebem un missatge amb un valor en aquest camp, ja sabrem que no l’ha enviat un humà. Aquest camp ocult, pot ser un input més dins el codi HTML del formulari, al qual en haver-se carregat la pàgina, amb una funció Javascript, que es pot retardar uns segons, se li assigna la propietat invisible.

  4. Analitzar el text del missatge i si s’hi detecten algunes paraules, sovint utilitzades pels spammers i sense cap relació, amb el negoci del lloguer vacacional, es pot detenir l’enviament del missatge.

Quan des de el servidor, es detecta que un missatge pot ser fraudulent, a més de prevenir el seu enviament, redirigirem a l’usuari al formulari de contacte, on l’informarem del motiu pel qual no s’ha enviat el missatge. D’aquesta manera, si el missatge no fos fraudulent, el client al manco sabria perquè no s’ha pogut enviar.


Crear una pàgina web per un lloguer vacacional
Per què necessitem la nostra pròpia web?
Gestor de continguts d’una pàgina web
Motor de reserves per un lloguer vacacional
Secció amb les opinions dels clients
Calendari d’ocupació per a un lloguer vacacional
Contingut essencial per una pàgina de lloguer vacacional
La capçalera ideal per a un lloguer vacacional
Formularis de contacte
Protecció contra els correus no desitjats