Marketing per una web de lloguer vacacional

Polítiques de cancel·lació per a lloguers vacacionals

23  March  2023

Les cancel·lacions són inevitables en el negoci de lloguer vacacional, però també poden causar significant pèrdues als propietaris i gestors de propietats. Per això, és important tenir una clara i afectiva estratègia de cancel·lacions, que equilibrin tant les necessitats dels amfitrions com dels hostes.

Aquestes son les estratègies de cancel·lació més comunes, per a lloguers vacacionals en línia:

1.- Clarificar la política de cancel·lació i fer-la visible abans de reservar

Una de les estratègies de cancel·lació més bàsiques, és aclarir la política de cancel·lació del lloguer vacacional i fer-la visible als viatgers, abans de reservar. Això ajudarà als hostes, a entendre quins són els acords i a evitar malentesos o disputes més endavant. Una clara política de cancel·lació, protegirà als amfitrions de perdre ingressos, degut a cancel·lacions de darrera hora.

Així i tot, una política de cancel·lació clara no és suficient per ella mateixa, també requereix de ser justa i raonable, per a les dues parts.

2.- Cobrar un import acompte no reemborsable, en el moment de reservar

Una altra estratègia, és cobrar un import acompte no reemborsable, en el moment que es confirma una reserva. Això pot desincentivar als hostes, per cancel·lar les seves reserves, sense una raó vàlida i assegura, que els amfitrions rebin alguna compensació, per les seves reserves perdudes.

Tot i així, aquesta estratègia pot desincentivar clients potencials, que prefereixen més flexibilitat o unes despeses inicials inferiors. A més, pot crear opinions negatives o queixes, si els hostes tenen circumstàncies excepcionals, que les impedeixen viatjar.

3.- Oferir una promoció per les reserves confirmades

Oferir una promoció per les reserves confirmades, pot incentivar als hostes a reservar abans i mantenir-se en els seus plans, per una recompensa com descomptes, millores en el servei, obsequis o altres avantatges, oferint-los un major valor pels seus diners.

Tot i així, aquesta estratègia també pot reduir els marges dels amfitrions, augmentant les seves despeses, si han de proporcionar serveis o comoditats addicionals.

4.- Comprovar amb els hostes la seva disponibilitat a viatjar

Comprovar la seva disponibilitat a viatjar amb els hostes, implica l’enviament de recordatoris, requerir confirmacions, consells o actualitzacions de la informació als hostes, abans de la seva arribada. Això, mostrarà als hostes com es preocupem per la seva experiència i la nostra disposició, per assistir-los en qualsevol incident o requeriment, que puguin tenir. D’aquesta manera, es pot millorar la satisfacció i confiança dels hostes, creant una connexió personal amb ells.

En tot cas, aquesta estratègia, també pot requerir de molt de temps o ser intrusiva, si es fa amb massa freqüència o de forma agressiva.

5.- Cancel·lació estricta si el lloguer vacacional té molta demanda

Si la nostra propietat de lloguer vacacional, te una forta demanda, ens podem decantar per una política de cancel·lació estricta. Una política de cancel·lació estricte, significa que els clients no rebran cap reemborsament, si cancel·len la seva reserva dins un cert període abans de la seva data d’arribada. D’aquesta manera, l’amfitrió es pot protegir de la pèrdua d’ingressos, deguda a cancel·lacions, quan hagués pogut vendre l’estada al seu lloguer vacacional a altres hostes, a un preu superior o quan es tenen despeses fixes, que no es poden recuperar, com pugui ser el servei de neteja.

En qualsevol cas, una política de cancel·lació estricta, pot fer que el lloguer vacacional sigui menys atractiu per aquells hostes, que prefereixen una major flexibilitat o que puguin estar preocupats, sobre imprevistos que poden afectar els seus plans de viatge.

Conclusió final

Com a conclusió, es pot dir, que no hi ha una única manera per gestionar les cancel·lacions d’un lloguer vacacional. Cada amfitrió, necessita considerar les seves fites, preferències, condicions del mercat, expectatives dels hostes i les obligacions legals, a l’hora de decantar-se per una política de cancel·lació o una altra, a la seva botiga virtual de lloguer vacacional.


Marketing per una web de lloguer vacacional
Nom per la web d’un lloguer vacacional
Codi promocional per un lloguer turístic
Pàgines web alemanyes de lloguer vacacional
Reserves directes sense intermediaris
Establir els preus d’un lloguer vacacional
Preus pel mercat alemany de famílies
Alternatives a Airbnb per a propietaris
Fotografia professional i cases de vacances
Polítiques de cancel·lació per a lloguers vacacionals