Marketing per una web de lloguer vacacional

Preus pel mercat alemany de famílies

27  November  2020

Aquest és un exemple pràctic de com establir els preus de venda, per un lloguer vacacional, situat a un indret de la conca mediterrània, com Mallorca i adreçat al mercat alemany, segmentat per famílies amb infants, per l’any 2022.

Els factors que determinaran les temporades, amb els seus intervals de preus, seran:

  1. El clima

  2. Les vacances escolars; En aquesta pàgina; schulferien.org, trobem la informació de les vacances escolars i els dies festius, a les diferents regions.

Aquestes són les temporades per a definir els preus base;

  • Temporada baixa: Abril, maig i octubre.

  • Temporada mitjana: Juny i setembre.

  • Temporada alta: Juliol i agost.

A l’hivern, la casa de lloguer vacacional d’aquest exemple estarà tancada, però si es volgués obrir, hauríem de definir una quarta temporada, pels mesos d’hivern.

Els mesos d’abril i maig

El mes d’abril amb l’arribada de la primavera i el bon temps, és quan podem esperar els primers clients. La majoria de regions, comencen les vacances escolars de Setmana Santa el dilluns, 11 d’abril, amb una durada de dues setmanes. Els primers dies del mes d’abril, ajustarem el preu de temporada baixa a la baixa fins el dissabte dia 9, que les podrem tornar ajustar a l’alça, per la primera setmana de vacances escolars.

Després de la Setmana Santa, la demanda és fluixa, ja que encara no fa la calor de l’estiu, per a gaudir la mar i al mes de maig, no hi ha vacances escolars. Per això, a partir del dilluns 18 d’abril ajustarem el preu base de la temporada a la baixa, fins la primera o segona setmanes de maig, per després posar el preu base de la temporada baixa, fins a final de mes.

La festa del Corpus i el mes de juny

El dilluns del Corpus, dia 6 de juny de 2022, és festiu a tota alemanya i algunes regions de les més poblades com Bayern, comencen unes vacances escolars de gairebé dues setmanes. A més, en altres, el divendres 27 de maig, no hi ha escola.

Amb tot això, el preu de la temporada mitjana del mes de juny, es pot avançar al dissabte, 28 de maig i el cap de setmana llarg del Corpus, que al 2022 va del 4 al 6 de juny, es poden ajustar els preus de la temporada mitjana a l’alça. Recuperant el preu base de la temporada fins la darrera setmana de juny, quan es poden tornar ajustar a l’alça fins el divendres 1 de juliol, ja que fa molt bon temps i a més, l’estat de Nordrhein-Westfalen, un dels més poblats, comença les seves vacances escolars d’estiu el dilluns 27 de juny.

Les vacances escolars d’estiu

La temporada alta comença el primer de juliol, i al 2022 el dissabte dia 2 seria la data, per iniciar el preu de la temporada alta. Ara bé, només Schleswig–Holstein i Mecklenburg-Vorpommern, comencen les vacances escolars d’estiu, la primera setmana de juliol, seguides de Baden–Wüttemberg, Hamburg i Bayern, que comencen el dijous dia 7. Afegint-se escalonadament, la resta d’estats fins el darrer cap de setmana de juliol.

D’entrada, del dia 2 al divendres 15 de juliol, la nostra recomanació és ajustar el preu base de la temporada alta a la baixa.

Tot i que alguns estats, finalitzen les vacances escolars d’estiu dins el mes de setembre, la majoria hauran acabat el 24 d’agost. Això fa, que la darrera setmana d’agost, la demanda es vegi ressentida. Per això, del divendres 27 d’agost fins al divendres 2 de setembre, el preu de la temporada alta s’ajustarà a la baixa.

Els mesos de setembre i octubre

La primera setmana de setembre, el temps encara és bo i a més, alguns estats com Bayern, encara no hauran acabat les seves vacances escolars d’estiu. Per això, es pot ajustar el preu de la temporada mitjana a l’alça, fins el divendres dia 9.

El preu de la temporada mitjana, es pot mantenir fins el dilluns 3 d’octubre, que és festiu a tota Alemanya, per a celebrar la reunificació (Tag der Deutschen Einheit).

Vacances escolars de tardor

Durant el mes d’octubre, els escolars gaudeixen de les vacances de tardor, durant dues setmanes. Durant aquest període, o al manco la primera setmana, es poden ajustar a l’alça, el preu de la temporada baixa. Però al 2022, la majoria d’estats començaran aquestes vacances la darrera setmana d’octubre i ja és un poc massa endavant, perquè el temps ja no és tan bo. Per això, d’entrada deixarem el preu base de la temporada.

Preus dinàmics

Analitzant l’històric de reserves, veiem que la mitjana de dies entre la data de reserva i l’arribada, és de 50 dies, mentre que per a la temporada alta, moltes reserves es confirmen amb més de 4 mesos d’antelació. A més, veiem que reserves confirmades amb menys de 30 dies d’antelació, són una excepció.

Amb aquestes referències, si tenim alguns dies disponibles i s’han de fer ofertes, s’hauran de publicar amb més de 30 dies d’antelació, a la data d’arribada, sobretot si no son en temporada baixa. De la mateixa manera, estarem atents a la demanda, per pujar els preus. Per exemple, si el 10 de gener per a la temporada alta, només ens queda lliure la primera setmana d’agost, podrem ajustar-hi el preu a l’alça.


Marketing per una web de lloguer vacacional
Nom per la web d’un lloguer vacacional
Codi promocional per un lloguer turístic
Pàgines web alemanyes de lloguer vacacional
Reserves directes sense intermediaris
Establir els preus d’un lloguer vacacional
Preus pel mercat alemany de famílies
Alternatives a Airbnb per a propietaris
Fotografia professional i cases de vacances
Polítiques de cancel·lació per a lloguers vacacionals