Crear una pàgina web per un lloguer vacacional

Els propietaris particulars que entren al negoci del lloguer vacacional, amb vocació de gestionar la seva propietat ells mateixos, ho solen fer anunciant-la a alguna de les pàgines web de lloguers més populars, on s’hi ofereixen milers d’habitatges i són un punt de partida per moltes persones, que volen llogar un habitatge per les seves vacances. Ara bé, aviat sorgeix la necessitat de tenir una web pròpia, per accedir als clients sense intermediaris i poder promocionar el lloguer vacacional de forma independent.

Per crear una pàgina web és pot acudir a un estudi de disseny que ens la faci a mida, o optar per un servei com el de RentalWebs, que ens ofereix una aplicació web des de la qual podem crear la nostra pròpia web, d’una manera molt semblant a com donam d’alta una propietat a les pàgines web de lloguer turístic.

En qualsevol cas, des de un punt de vista funcional i sense entrar en qüestions tècniques, en aquesta pàgina s’enllacen una sèrie d’articles, que tracten en profunditat els aspectes més rellevants a l’hora de crear una pàgina web per un lloguer vacacional.


Per què necessitem la nostra pròpia web?

Les reserves d’un lloguer vacacional es confirmen majoritàriament a través d’una pàgina web, d’aquí la importància de tenir-ne una de pròpia, que ha de ser la nostra carta presentació al món i el punt de trobada amb els hostes, on puguin reservar sense interferències d’altres ofertes de lloguer vacacional.

Gestor de continguts d’una pàgina web

El gestor de continguts d’una pàgina web per a lloguers vacacionals, no es diferencia massa dels d’altres pàgines web, també coneguts com CMS (Content Management System). La finalitat d’aquest programari, és proporcionar una eina a l’usuari per a mantenir els continguts d’una pàgina web, sense necessitat de coneixements tècnics de programació, en un entorn fàcil d’utilitzar. Quan parlem de continguts, ens referim a les imatges i als textos de la pàgina web.

Motor de reserves per un lloguer vacacional

Si qualque cosa diferencia una web de lloguer vacacional de la resta, és el motor de reserves. Per motor de reserves, entenem el programari que permet reservar la estada a una casa o apartament de lloguer vacacional, des de una pàgina web.

Secció amb les opinions dels clients

Una secció amb les opinions dels clients, és una part essencial, d’una pàgina web de lloguer vacacional, així com un sistema per a sol·licitar la seva opinió als clients, l’endemà d’haver sortit o uns quants dies després.

Calendari d’ocupació per a un lloguer vacacional

En el disseny d’una pàgina web, per un lloguer vacacional, el calendari d’ocupació n’ha de ser un component essencial, perquè ens permet visualitzar ràpidament els períodes en els quals la propietat està ocupada o disponible. D’aquesta manera, podrem evitar rebre peticions de reserva, per a períodes ja ocupats.

Contingut essencial per una pàgina de lloguer vacacional

El contingut que publiquem a la nostra pàgina web, és el que donarà forma a la presentació de la nostra oferta de lloguer vacacional, però no només pels clients o les persones que s’hi interessin, si no que també serà valorat pels cercadors, a l’hora de mostrar la nostra pàgina web en els seus resultats. Tot plegat, fa que el contingut sigui una part essencial, per a la pàgina web d’un lloguer vacacional.

La capçalera ideal per a un lloguer vacacional

Per a la descripció d’una casa de lloguer vacacional, a una pàgina web, la capçalera n’és una part important. Ha de ser un text breu i prou descriptiu, per a donar la informació més rellevant, sobre la nostra oferta de lloguer vacacional i que convidi a descobrir-la.

Formularis de contacte

Els formularis de contacte, són una part essencial de qualsevol pàgina web. De fet, són un estàndard per a contactar amb els administradors d’una pàgina web i en el cas d’una pàgina de lloguer vacacional, serviran per a que els clients pugin contactar, amb els gestors del negoci de lloguer vacacional.

Protecció contra els correus no desitjats

Si els formularis de contacte han estat l’opció preferida, com a mitjà per a contactar amb els gestors d’una pàgina web, ha estat perquè publicar una adreça de correu electrònic a Internet, és obrir la porta a rebre una gran quantitat de spam o correus no desitjats. És un fet, que a la xarxa hi operen rastrejadors que recorren les pàgines web, per a recollir adreces de correu electrònic, que inclouen a bases de dades, les quals són venudes, per enviar publicitat o qualsevol altre tipus de missatge amb finalitats poc lícites. O bé, utilitzen els formularis de contacte de forma automatitzada, per enviar aquests missatges no desitjats.