Marketing per una web de lloguer vacacional

Una vegada tenim la nostra pàgina web de lloguer vacacional, el repte és promocionar-la. Són moltes les accions de marketing en línia que es poden fer a diferents canals, com els cercadors, les xarxes socials o el correu electrònic, per donar a conèixer una pàgina web.

En qualsevol cas, abans d’explorar les possibilitats del marketing en línia, s’ha d’entendre la pàgina web, com una carta de presentació de la nostra oferta de lloguer vacacional. Per això, és important fer-la arribar a tots els hostes, amb mètodes senzills com:

Les comunicacions escrites

A totes les comunicacions relacionades amb el nostre lloguer vacacional, s’hauria d’incloure l’adreça de la pàgina web. No només això, si no sempre que fos possible, es podria respondre una consulta convidant a seguir un enllaç cap a la pàgina web. Per exemple, si ens demanen sovint per alguna activitat popular a la nostra destinació, podríem tenir preparada una pàgina d’informació local sobre aquesta activitat.

Dins la casa de lloguer vacacional

Una vegada que els hostes han arribat a la casa, són molts els llocs on amb un poc d’imaginació es pot deixar l’adreça web, com a la documentació de benvinguda, o per exemple amb adhesius enganxats als consumibles que deixem als hostes, durant la seva estada.

És essencial que l’hoste d’un lloguer vacacional, percebi que el servei de l’allotjament li proveeix el propietari o el gestor de la casa, especialment si ha reservat amb algun intermediari. Aquí radica la importància, d’establir una referència o un punt de trobada per a futures reserves, que no pot ser altre que la nostra web del lloguer vacacional.


Nom per la web d’un lloguer vacacional

Tot habitatge vacacional necessita un nom, que l’identifiqui de forma inequívoca, i aquest hauria de formar part del nom de la seva web. Pel qual distingim dos elements; El títol i el domini. Per ajudar a posicionar la nostra web, en els resultats dels cercadors, és important que aquests dos elements incloguin les Paraules clau, per les quals volem competir.

Codi promocional per un lloguer turístic

Les ofertes amb un codi promocional, són una bona manera per afavorir, que els clients repetidors reservin directament amb nosaltres, a través de la nostra pàgina web. Un codi promocional no és més que la evolució, a l’àmbit del comerç electrònic, dels cupons de descompte, una estratègia antiga de promoció comercial, que té com objectiu principal la fidelització del client.

Pàgines web alemanyes de lloguer vacacional

Alemanya juntament amb els altres països de parla alemanya, formen el mercat turístic més important d’Europa, això fa que sigui un mercat molt interessant per a promocionar-hi un lloguer vacacional. Alemanya no ha quedat al marge, de l’impacte que ha suposat l’aparició de Airbnb, ni tampoc de l’entrada de Booking.com, en el mercat del lloguer vacacional. Així hi tot, compte amb el seu propi ecosistema de pàgines web ben consolidades, on s’hauria d’anunciar l’oferta d’un lloguer vacacional, que es vulgui promocionar en el mercat alemany.

Reserves directes sense intermediaris

Les pàgines webs dels intermediaris de lloguer vacacional, gaudeixen d’una gran audiència i no només són una bona opció, per a donar visibilitat a la nostra oferta de lloguer turístic, si no que en la majoria de casos, són la principal font de reserves. Motius més que suficients, per a no prescindir-ne i fer-ne un bon ús, optimitzant al màxim els nostres anuncis. Per contra, tenen un elevat cost en forma de comissions i en bona mesura, suposen una pèrdua de control, sobretot pel que fa al contacte i a la fidelització del client.

Establir els preus d’un lloguer vacacional

Establir els preus d’un lloguer vacacional correctament, és important per tenir una bona ocupació, amb la màxima rendibilitat.

Preus pel mercat alemany de famílies

Aquest és un exemple pràctic de com establir els preus de venda, per un lloguer vacacional, situat a un indret de la conca mediterrània, com Mallorca i adreçat al mercat alemany, segmentat per famílies amb infants, per l’any 2022.

Alternatives a Airbnb per a propietaris

D’ençà de la irrupció de Airbnb al 2008, s’ha convertit en el portal líder de lloguer vacacional, fins al punt, que no només la gran majoria de propietaris hi publiciten les seves propietats, si no que molts petits propietaris tenen Airbnb com a únic canal de comercialització. La millor alternativa a Airbnb i als altres portals, per no haver de pagar comissions i fidelitzar els clients, és una pàgina de lloguer vacacional pròpia.

Fotografia professional i cases de vacances

Encara avui en dia, hi ha propietaris d’habitatges vacacionals que dubten sobre contractar un fotògraf professional. El problema radica en que erròniament ho veuen més com una despesa que com una inversió. La veritat, és que cada vegada hi ha menys persones que pensen així.

Polítiques de cancel·lació per a lloguers vacacionals

Les cancel·lacions són inevitables en el negoci de lloguer vacacional, però també poden causar significant pèrdues als propietaris i gestors de propietats. Per això, és important tenir una clara i afectiva estratègia de cancel·lacions, que equilibrin tant les necessitats dels amfitrions com dels hostes.