Marketing per una web de lloguer vacacional

Nom per la web d’un lloguer vacacional

March  2018

Tot habitatge vacacional necessita un nom, que l’identifiqui de forma inequívoca, i aquest hauria de formar part del nom de la seva web. Pel qual distingim dos elements; El títol i el domini. Per ajudar a posicionar la nostra web, en els resultats dels cercadors, és important que aquests dos elements incloguin les Paraules clau, per les quals volem competir.

Paraules clau

Per Paraules clau, entenem els termes que un usuari utilitzarà, per cercar el nostre habitatge vacacional en un cercador, les quals es poden agrupar de la següent manera:

  • El nom de la casa, pel qual la competència serà escassa i serà fàcil obtenir una bona posició, en els resultats. Tot i que, també seran poques les persones que la cerquin pel seu nom.

  • El tipus d’habitatge, ja sigui una finca, un apartament, un xalet, una casa de poble, etc.

  • La localització, que podrà ser la destinació turística, la població o el barri d’una ciutat.

  • Alguna característica particular de l’habitatge, com pugui ser una piscina, que s’acceptin animals, algun equipament esportiu, etc.

El títol

Una vegada seleccionada una llista de Paraules clau, compassarem amb elles una frase descriptiva del nostre habitatge vacacional, que serà el títol de la web. Haurem de tenir en compte la competència que hi pugui haver amb altres webs, sobretot pel que fa al tipus d’habitatge i a la localització, especialment a destinacions molt populars, on hi pot haver milers de lloguers vacacionals i ser molt difícil fer-se un lloc entre ells. En aquests casos, s’ha de valorar apostar per termes amb menor competència, tot i que no siguin tant cercats, com podria ser el nom d’una petita població en lloc del de la destinació turística a la qual pertany. Alguns exemples podrien ser:

Can Bonaventura, una finca amb piscina a Pollença.
Apartament Gaudí al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Aquest títol, el podrem col·locar en algun lloc destacat en forma d’eslògan, o bé encapçalant la pàgina d’inici, però on realment és important que hi sigui, per als cercadors, és a l’etiqueta META “title”, dins el codi de la capçalera de la pàgina d’inici. Aquest text és el que encapçala la breu descripció d’una web amb el seu enllaç, que ofereixen els cercadors en els seus resultats, mostrant uns 60 caràcters, que hauria de ser la longitud aproximada del títol, col·locant les paraules clau més rellevants al principi de la frase.

L’esmentada descripció que mostren els cercadors i les xarxes socials, tot i que no està garantit, seran uns 156 caràcters la de l’etiqueta META “description”.

El nom del domini

El nom de domini serveix per identificar i localitzar una web i els seus recursos, d’una manera amigable. Per facilitar el posicionament en els cercadors, és important que contingui les Paraules clau que millor descriuen el lloguer vacacional. Però tampoc pot ser un seguit de paraules inconnexes, perquè ha de ser bo de recordar i per això, molt millor si és curt.

Un altre aspecte a considerar és el TLD (Top Level Domain), la part final del domini i la més genèrica. Si la nostra web de lloguer vacacional va dirigida a un país concret, el més adient és un TLD territorial, que el vincula al país com .es, .de, .uk, .fr, etc. En canvi, si no es vol associar a cap territori concret, la millor opció seria un .com, que té un caràcter genèric i comercial, tot i que també existeix un .rentals per a webs de lloguers.

Per a registrar un domini, s’ha de fer a través d’un registrador autoritzat per la ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).


Marketing per una web de lloguer vacacional
Nom per la web d’un lloguer vacacional
Codi promocional per un lloguer turístic
Pàgines web alemanyes de lloguer vacacional
Reserves directes sense intermediaris
Establir els preus d’un lloguer vacacional
Preus pel mercat alemany de famílies
Alternatives a Airbnb per a propietaris
Fotografia professional i cases de vacances
Polítiques de cancel·lació per a lloguers vacacionals