Marketing per una web de lloguer vacacional

Alternatives a Airbnb per a propietaris

31  July  2021

D’ençà de la irrupció de Airbnb al 2008, s’ha convertit en el portal líder de lloguer vacacional, fins al punt, que no només la gran majoria de propietaris hi publiciten les seves propietats, si no que molts petits propietaris tenen Airbnb com a únic canal de comercialització. La millor alternativa a Airbnb i als altres portals, per no haver de pagar comissions i fidelitzar els clients, és una pàgina de lloguer vacacional pròpia.

Una pàgina web pròpia

Les vendes directes sense intermediaris, són l’opció més rendible, no només per l’estalvi en comissions, si no també perquè ens ajuden a fidelitzar els nostres clients i a donar a conèixer la nostra oferta. Per a gestionar aquestes vendes, es fa imprescindible tenir una botiga virtual de lloguer vacacional pròpia, com alternativa al portals de lloguer vacacional.

Tenir una pàgina web pròpia, en la gran majoria de casos, no ens permetrà prescindir de portals com Airbnb, però sí que pensant en una estratègia a llarg termini, ens permetrà reduir-ne la dependència i millorar la rendibilitat del nostre negoci de lloguer vacacional.

Booking.com

Així com Airbnb és lider pels lloguers vacacionals, Booking.com ho és pels hotels. Tot i que ja fa uns anys, que han incorporat a la seva oferta d’allotjament els lloguers vacacionals. Posicionant-se com un portal on es troba qualsevol tipus d’allotjament, per a curtes estades.

Anunciant-hi una propietat, s’aconsegueix una gran exposició, per a donar a conèixer la nostra oferta de lloguer vacacional. Això facilita, que se’n puguin obtenir reserves regularment. A més, entre una audiència que cercant un hotel, pot descobrir els avantatges d’un lloguer vacacional.

Ara bé, el gran inconvenient de Booking.com és que té moltes cancel·lacions, ja que encoratgen als seus clients a reservar uns quants allotjaments, per assegurar-se un bon preu i acabar-se de decidir per un, quan s’acosta la data d’arribada.

Vrbo (Vacation Rentals By Owner)

Vrbo abans anomenat HomeAway del grup Expedia, és un dels portals de lloguer vacacional més importants, amb un inventari molt extens. Agrupa altres portals, que en el seu moment foren importants, en els seus mercats com Fewo-Direkt a Alemanya, OwnersDirect al Regne Unit o Homelidays a França.

Un anunci a Vrbo pot donar molta visibilitat a la nostra propietat de lloguer, en un mercat global. Aquí el repte, serà aconseguir un bon posicionament dins de Vrbo, entre aquest inventari tan extens.

Tripadvisor

Tripadvisor no és ben bé un portal d’allotjament vacacional, si no una plataforma d’opinions sobre serveis turístics, on hi ha una important secció de lloguer vacacional, que permet als propietaris, anunciar-hi la seva oferta.

Amb Tripadvisor la probabilitat d’obtenir reserves és menor, que amb els altres operadors esmentats abans, però com que té una gran audiència en un entorn per organitzar viatges, potser interessant tenir-ho en compte.

Després cada mercat, pot tenir les seves característiques particulars. En aquest enllaç, s’analitza el cas d’Alemanya.


Marketing per una web de lloguer vacacional
Nom per la web d’un lloguer vacacional
Codi promocional per un lloguer turístic
Pàgines web alemanyes de lloguer vacacional
Reserves directes sense intermediaris
Establir els preus d’un lloguer vacacional
Preus pel mercat alemany de famílies
Alternatives a Airbnb per a propietaris
Fotografia professional i cases de vacances
Polítiques de cancel·lació per a lloguers vacacionals